Thursday, June 25, 2009

HPC Software Workshop


Septembrī (7-11) Regensburgā, Vācijā tiek rīkota "Augstas Veiktspējas Skaitļošanas" 4 dienu konference. Ar plašāku programmu var iepazīties konferences lapā, bet īsumā runa par GridEngine, Lustre, SAM-QFS, OpenStorage utt.
Jā, reģistrējoties līdz 15.jūlijam, 100 EUR atlaide no 225 EUR dalības maksas.

Thursday, June 18, 2009

VirtualBox 3.0 Beta

Brīvā desktopa virtualizācijas risinājuma VirtualBox entuziastiem - ir pieejama jaunākā 3.0 Beta versija. Plaši netiek reklamēts, bet pieejams ir visiem un visām platformām!
Mēģiniet, skatieties, lūdzu neceliet traci, ja kas ne tā! Beta taču...

Internet Explorer 8

MS šajās dienās izlaiž jauno IE8.
Jaunas pārlūku versijas ir Ok, īpaši ja labāk un ātrāk darbojas un JA IEVĒRO STANDARTUS! Labie piemēri ir teiksim Firefox vai Opera, kas darbojas uz dažādām platformām, dažādām operāciju sistēmām - tātad nepiesaista lietotāju pie viena konkrēta ražotāja.
Bet atpakaļ pie jaunā IE8, lūk ko izdomājis Austrālijas MS marketings - piedāvā $10,000, tam kurš izmantojot jaunās īpašās IE8 iespējas, atradīs kaut kur internetā slepeno vietu, izmantojot norādes no Twitter. Nemēģiniet to atrast ar kādu citu pārlūkprogrammu, jo tikai IE8 ir spējīgs šīs norādes attēlot!
Ko tas nozīmē? Nozīmē to, ka daudzi citi lietotāji, kuri lieto citus pārlūkus, būs ierobežoti brīvi piekļūt informācijai.
Ja interesē vairāk, kāpēc tas ir nepareizi, lasiet ECIS ziņojumu. (European Committee

for Interoperable Systems)

Wednesday, June 17, 2009

10.jūnija Sun semināra prezentācijas


Ar nelielu nokavēšanos tagad ir pieejamas 10.jūnija semināra prezentācijas!
Pilnais saraksts ir šeit, kas iekļauj arī pāris Igauņu (par Tartu universitātes HighPerformanceComputing) un Lietuviešu (par Bladeserveriem) prezentācijas, kas nebija Rīgā, - ja interesē, paskatieties!

Wednesday, June 3, 2009

Jaunā OpenSolaris 2009.06 relīze



Tikko JavaOne gadskārtējā pasākumā tika izziņota jaunākā OpenSolaris versija 2009.06. Tas netiek plaši reklamēts, bet šī būtībā ir Preview versija nākamajam Solaris XX, lai kāds arī būtu tas cipars. Varbūt tas būs Solaris 11 vai Solaris 11g? Vienalga, šī ir lieliska iespēja izmēģināt jauno OS un paskatīties, kas tiks piedāvāts drīzumā.
Pats lielākais jaunums ir Project Crossbow iekļaušana, kas ir pilnīgi pārstrādāta Solaris tīkla daļa, kas tagad ir pilnībā virtualizēta. Tas savukārt atļauj viena fiziska servera ietvaros uzbūvēt virtualizētu Ethernet tīklu, neizmantojot fiziskus maršrutierus (routers).
Protams, ir vēl daudzi citi papildinājumi, piemēram, uzlabota ZFS daļa SSD disku lietošanai.
Bet paņemiet paši LiveCD ISO, ierakstiet matricā un pamēģiniet uz kādas brīvas x86 mašīnas, vai arī izmēģiniet VirtualBox virtuālajā vidē, kur variet uzinstalēt tieši no ISO, kā es izdarīju uz sava Macbook Air (nav man CD draiva...).