Monday, January 25, 2010

Trešdien 19.00 - Sun/Oracle web preses konference

Trešdien 19.00 pēc mūsu laika (9.00am pēc Kalifornijas laika) sāksies Oracle/Sun kopēja preses konference un 5h (!!!) ilgu pasākumu, kur tiks izklāstīta jaunā apvienoto kompāniju stratēģija - kas tiks attīstīts, kāpēc un kas tiks piedāvāts nākotnē.
Brīdis, ko daudzi gaidīja jau no pagājušās vasaras, beidzot ir klāt!
Viss tiks translēts webā - iepriekšēja reģistrācija ir obligāta.

Friday, January 22, 2010

Sun 1982-2010


Un tā, beidzot, pēc vairāku mēnešu izpētes EK ir apstiprinājusi Sun Microsystems pievienošanu Oracle. Kā jau zināms, Eiropā šķērslis bija MySQL turpretī Amerikā antimonopola komisija izskatīja Java lietu, ko beigās arī apstiprināja jau pagājušajā vasarā.
Visos lielākajos ziņu portālos ir šī ziņa, bet te ir tiešais EK paziņojums.
Vēl jau šī apvienošana ir jāapstiprina Krievijas un Ķīnas antimonopola organizācijām, pie kurām ir griezies Monty Widenius (MySQL izveidotājs, kurš starp citu to pirms vairāk kā gada pārdeva Sun). Monty ir izveidojis interneta petīciju pret Sun un Oracle savienošanu tieši bažu par MySQL nākotni dēļ. Bet vai cilvēkam, kurš ko ir pārdevis, ir jāiejaucas? EK to neņēma vērā, skatīsimies, kas notiks Krievijā un Ķīnā.
Pa to laiku James Gosling (Java izveidotājs un vēl joprojām Sun darbinieks) vakar ir publicējis šādu attēlu savā Sun blogā. Rosina pārdomas - vai tiešām bēres? Tas, ka Sun nebūs kā atsevišķa kompānija, laikam ir visiem skaidrs, bet vai tās ir beigas? Laikam jau katras beigas ir jauns sākums - varbūt sākums kam vēl daudz labākam?
Laiks rādīs!